Thursday, July 18, 2013

Kami mula dari BAWAH.

Salamun alaik dan selamat sejahtera.. bila dah start bosan2 ni, on PC dan update blog. hehe.. ofcoz saya nak cerita pasal business saya kan.. kami bermula dari bawah, dari ZERO pengalaman.. kalau ikutkan dah hampir 4 bulan kami berniaga dengan nama FIRAZ ni.. dah dekat 4 bulan ni la jugak kami mengalami macam2 masalah dan turun naik dalam mempromosikan produk.. kami keluarkan bajet untuk beli kertas dan buat flyers sendiri, hebad kan.. walaupun flyers tu tak cantik mane pun sebab kami ni bukan reti sangat design2 bagai, da nama pun budak bisnes kan.. saya yang design, awal tu nampak macam LAWA lak, then last2 rasa macam LAWAK je.. partner saya lah yang paling rajin sekali mengedar flyers tu, saya tukang print  original copy then fotostat banyak2.. nasib baik saya ada printer fotostat sendiri, kalau tak memang bajet besar jugak tu.. saya fotostat dan gunting! my hobbies gunting2 ni.. hehe.. bila bisnes dah cam melarat sikit, kami cari supplier baru.. HAFIZ, dia la yang banyak bantu kami.. kami amik barang dekat dia, seriusly dia sangat2 lah tidak berkira dengan kami.. seronok dapat berurusan dengan dia sebab dia friendly dan senang berbincang.. sorry to say lah, saya pernah berurusan dengan few supplier yang lain tapi sangat2 lah tak senang sebab cara layanan diorang tu buat saya rasa macam tak jadi nak amik barang.. pape pun, HAFIZ memang terbaik dan banyak sangat membantu kami orang bisnes yang baru nak naik ni.. thumbs up to hafiz.. hehe.. dah2, nanti nak update pasal detail admin pulak =)


No comments:

Post a Comment