Saturday, July 20, 2013

Tips penjagaan POWERBANK

Ramai pengguna powerbank tidak tahu atau tidak sedar powerbank juga memerlukan penjagaan dari si pengguna kerana powerbank juga merupakan salah satu alat eletronik. Seperti yang diketahui umum, powerbank adalah salah satu cara untuk membantu anda yang kehabisan betri di dalam keadaan yang getir.. sebagai contoh anda dalam perjalanan ke suatu destinasi tetapi dalam perjalanan, betri handphone anda lack, powebank dapat membantu untuk mengecas semula betri handphone anda.. jangan anda tidak tahu, powerbank boleh mengecas apa sahaja alat eletronik seperti PSP, GPRS dan kamera korang.. hehe.. ni tips terbaik untuk korang. Lepas korang beli powerbank tu dari kami, jaga la dengan baik, first dapat powerbank tu korang kena cas dulu 8 jam macam korang mula2 beli handpone korang dulu tu. Then antara cara untuk memastikan kualiti sistem powerbank sentiasa dalam keadaan terbaik ialah cas powerbank apabila baki kuasa atau power kepada powerbank korang tu tinggal dalam 10 % je. atau lebih senang korang nak tahu bila LED powerbank korang tu kurang dari 1 bar je. Korang cas powerbank dalam tempoh 12 hingga 16 jam tau.. Selamat mencuba.

PS : sesiapa yang nak membeli powerbank tu boleh pm kami ni facebook page kami ye.. hehe.. harga terbaik buat korang.. =)

2 comments:

  1. First beli tu trus cas 8 jam ke? Klu mse beli dh full still kna cas jgak?

    ReplyDelete
  2. First beli tu trus cas 8 jam ke? Klu mse beli dh full still kna cas jgak?

    ReplyDelete